Προβληματισμοί για διατήρηση δοντιών ή αντικατάσταση τους με εμφυτεύματα στον περιοδοντικό ασθενή. Επιστημονικά τεκμηριωμένη απόφαση.

Περισσότερα...

Τα οδοντικά εμφυτεύματα στα στόματα Ελλήνων ασθενών αυξάνονται σε καθημερινή βάση. Τι πρέπει όμως να γνωρίζουμε και να προσέχουμε ώστε να τα διατηρήσουμε για χρόνια στη στοματική μας κοιλότητα? Πρέεπι να γνωρίζουμε ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα όπως και τα δόντια μας κινδυνεύουν από τα μικρόβια του στόματος που προκαλούν την περιοδοντική νόσο. Υπάρχουν ασθενείς ακόμα και ιατροί που πιστεύουν ότι τα εμφυτεύματα δεν χρειάζονται συντήρηση. Πρόκειται για μεγάλο λάθος!

Περισσότερα...

 

Στις 4 εικόνες που ακολουθούν διακρίνουμε το δόντι, το οστούν και τά ούλα σε μία κάθετη διατομή, ενώ το εργαλείο που πιστοποιεί την υγεία των ούλων η το περιοδοντικό πρόβλημα είναι η περιοδοντική μήλη.

Περισσότερα...
εμφυτευματα τοποθετηση

 

Κατά τη χειρουργική τοποθέτηση οστεοενσωματούμενου εμφυτευμάτος με σωστή φορά ένθεσης, προσθετικά καθοδηγούμενη, υπάρχει πιθανότητα κάποιες σπείρες του εμφυτεύματος να μην καλύπτονται από το φατνιακό οστούν. Στις περιπτώσεις αυτές ο επεμβαίνων ιατρός εφαρμόζει την τεχνική της κατευθυνόμενης οστικής ανάπλασης (guided bone regeneration) προκειμένου να αποκαταστήσει την υπάρχουσα οστική βλάβη.

Περισσότερα...

 

«Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ»

Αφιερωμένο σε όλους τους περιοδοντικούς ασθενείς από την Εφη Σινανιώτη

 

Το εγχειρίδιο που κρατάτε στα χέρια σας παρέχει τιις απαντήσεις σε όλα τα επίμαχα θέματα σχετικά με την περιοδοντική νόσο, όπως ισχύουν το 2017. Η κλινική μου εμπειρία ως ειδικευόμενη στην Ελβετία, στην Γερμανία και στην Αμερική, ως θεράπων στο ιδιωτικό μου ιατρείο καθώς και από συζητήσεις με συναδέλφους εντός και εκτός συνόρων, με δίδαξε ότι η ψυχολογία του περιοδοντικού ασθενή είναι ιδιαίτερη.

Περισσότερα...

Ενα όμορφο, φωτεινό χαμόγελο αυξάνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου στον εργασιακό και προσωπικό τομέα. Η λεύκανση δοντιών επηρεάζει θετικά την ψυχολογία και την αύρα που τόσο πολύ χρειαζόμαστε όλοι στις μέρες μας.

Το χρώμα των δοντιών είναι καθοριστικό σε ένα λαμπερό χαμόγελο και δεν είναι ίδιο σε όλους τους ανθρώπους. Πολλοί έχουν σκούρα δόντια εκ γενετής, σε άλλους τα δόντια σκουραίνουν είτε λόγω διατροφής, είτε λόγω λήψης φαρμάκων, είτε λόγω καπνίσματος ή και τραυματισμού. Σημαντικό  παράγοντα  στην απόχρωση των δοντιών  αποτελεί  η ηλικία του ατόμου, δεδομένου ότι με την πάροδο των ετών τα δόντια δεν έχουν πλέον τόσο φωτεινό χρώμα.

Περισσότερα...

 Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα), η παρουσίαση του βιβλίου «Bιοηθικοί Προβληματισμοί», των εκδόσεων Παπαζήση, Πρακτικά του συνεδρίου Ιατρική Ευθύνη και Βιοηθική ΙΙ, 2014, επιμέλεια της Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μαρίας Κανελλοπούλου-Μπότη και της Δρ. Ν. (Ηumboldt), Μ.Δ.Ε. (Παν. Αθηνών), Μ.P.H. (Harvard), Φερενίκης Παναγοπούλου-Κουτνατζή.

Περισσότερα...